Primena zajedničke socijalne strategije zemalja Energetske zajednice jugoistočne Evrope

Bez autora
Apr 23 2013

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za članice Energetske zajednice jugoistočne Evrope prioritet primena zajedničke socijalne strategije koja obezbeđuje energetsku sigurnost u čitavom regionu.Plan Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine je da se u Srbiji prvi put uvedu socijalne karte, koji podrazumevaju jeftinije energente za ugrožene građane.

Primena zajedničke socijalne strategije zemalja Energetske zajednice jugoistočne EvropeMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je za članice Energetske zajednice jugoistočne Evrope prioritet primena zajedničke socijalne strategije koja obezbeđuje energetsku sigurnost u čitavom regionu.

Mihajlović je, otvarajući Šesti socijalni forum Energetske zajednice u hotelu “Metropol”, navela da je plan Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine da se u Srbiji prvi put uvedu socijalne karte, koji podrazumevaju jeftinije energente za ugrožene građane.

Srbija je, kako je istakla, usvojila propise koji olakšavaju ulaganja u energetski sektor i podstiču korišćenje obnovljivih izvora energije.

Tokom ovog dvodnevnog skupa biće razmatrana strategija obezbeđivanja enegetske sigurnosti, zaštita potrošača i saradnja sa drugim energetskim zajednicama u Evropi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik